Wereld krijgt te maken met ernstig watertekort

  1. Helft wereld gaat lijden onder watertekort'

PARIJS – Als het verbruik en de vervuiling van water wereldwijd niet veranderen, krijgt bijna de helft van de wereldbevolking in 2030 te maken met ernstige ‘waterstress’. Dat staat in een rapport van het VN-programma voor het milieu (UNEP) dat maandag naar buiten is gebracht. 

De vraag naar water zal volgens het UNEP alleen maar toenemen door de groeiende wereldbevolking, toenemende verstedelijking, de klimaatverandering en een verandering in hoe voedsel wordt gebruikt. Daardoor zou de vraag naar water in 2030 al 40 procent groter zijn dan het aanbod. Overheden zouden daardoor jaarlijks 178 miljard euro uitgeven om water aan te voeren, waar dat nu nog gemiddeld 35 tot 40 miljard euro kost.

,,Als schoon water consequent niet beschikbaar is, moeten de armsten ter wereld een belangrijk deel van hun inkomen uitgeven om het te kopen en een groot deel van hun tijd besteden om het te vervoeren. Dat beperkt hun ontwikkelingsmogelijkheden”, zei UNEP-directeur Achim Steiner.

U kunt uw steentje bijdragen door met onze producten uw auto te wassen. Het zal niet direct het watertekort terugdringen, echter bespaart u toch al snel 150 liter drinkwater per wasbeurt.

 

Posted in:
About the Author

EcoGreenAutoClean

Glemz Support heeft sinds 2010 officieel de rechten in handen om de producten van Eco Green Auto Clean te importeren, distribueren en te vertegenwoordigen in Europa. Eco Green Auto Clean maakt het mogelijk om op ecologische wijze uw auto of voertuig zonder gebruik van water te wassen. Makkelijk, milieuvriendelijk en duurzaam. Het resultaat is verbluffend!