• aside

Auto’s wassen zonder water: Ministerie geeft mensen met een beperking werk

DEN HAAG – Er wordt flink gepoetst, gewassen en schoongemaakt bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De dienstauto’s van de ministers en de staatssecretaris worden elke dinsdag grondig door mensen met een beperking gewassen en gepoetst. Staatssecretaris Jetta Klijsma hoopt dat hiermee niet alleen de overheid deze mensen aanneemt, maar dat deze mensen ook in het bedrijfsleven aan het werk kunnen. Bijvoorbeeld door auto’s te wassen op locatie op bedrijfs parkeergelegenheden.

Bedrijfsleven is terughoudend

De mannen die de auto’s schoonmaken en wassen zijn opgeleid door De Haeghe Groep, dat is een Haagse instantie die mensen met een beperking helpt om weer aan het werk te komen. Zij wassen op locatie en zijn bij ons als mobiele wasservice aangesloten. U kunt hier een offerte aanvragen.


Directeur Thomas Schwencke merkt dat het bedrijfsleven nog terughoudend is: ‘Het bedrijfsleven zegt dat mensen met een beperking vaak veel extra begeleiding vragen, en daar denken ze de kennis en ervaring helemaal niet voor te hebben. Maar op het moment dat het bedrijfsleven ziet dat wij voor coaching en begeleiding zorgen, dan zijn we vaak sneller in gesprek met deze bedrijven.’

De participatiewet wil bereiken dat jonggehandicapten die kúnnen werken, aan het werk gaan (participeren). De Tweede Kamer heeft de wet op 20 februari 2014 aangenomen. Als de Eerste Kamer de wet ook goedkeurt, gaat de Participatiewet in op 1 januari 2015.

Bron: http://www.omroepwest.nl/nieuws/15-04-2014/auto%E2%80%99s-poetsen-ministerie-geeft-mensen-met-een-beperking-werk

Posted in:
About the Author

EcoGreenAutoClean

Glemz Support heeft sinds 2010 officieel de rechten in handen om de producten van Eco Green Auto Clean te importeren, distribueren en te vertegenwoordigen in Europa. Eco Green Auto Clean maakt het mogelijk om op ecologische wijze uw auto of voertuig zonder gebruik van water te wassen. Makkelijk, milieuvriendelijk en duurzaam. Het resultaat is verbluffend!