FAQ

Veel gestelde vragen over Freedom

Op deze pagina vindt u alle veelgestelde vragen over onze producten. Mocht uw vraag er niet bij staan, neem dan contact op met ons. U kunt ook *de volledige wasinstructie downloaden en bekijken.

 

1. Hoe was je een auto zonder water?

Auto wassen zonder water werkt met een product dat bestaat uit verschillende ingrediënten, zoals bevochtigingsmiddelen, smeermiddelen, wasmiddelen en beschermmiddelen. Deze ingrediënten zorgen er gezamenlijk voor dat oppervlaktevuil wordt opgenomen in de vloeistof omdat het de vuilmoleculen omringt. Nog voordat met wrijven wordt aangevangen zijn de vuilmoleculen al van de lak opgetild. De polymeren zorgen na uitwrijven voor een beschermlaag op de lak en een glanzend resultaat. De producten van Eco Green Auto Clean Freedom zijn ontworpen als high-end onderhoudsproduct voor alle voertuigen, zoals auto, fiets, boot, vrachtwagen, vliegtuig, etc. Wassen zonder water met onze producten levert op deze manier een mooier en vollediger resultaat dan de wasstraat. De producten vervangen de traditionele wasmethoden. Een waterslang en gesleep met emmers water is dus niet langer nodig.

2. Waarom uw auto wassen zonder water?

Er zijn veel redenen waarom de keuze voor auto wassen zonder water gemaakt wordt ten opzichte van de oude wasmethoden. Enkele redenen voor de keuze voor wassen zonder water zijn:
• Door onze producten te gebruiken bespaart u vele liters schoon drinkwater
• Besparing van drinkwater draagt bij aan versterking van een milieubewust imago
• De methode biedt gemak en vrijheid, u kunt altijd en overal uw voertuig wassen
• Verbluffend resultaat, ook op plaatsen die de wasstraat overslaat
• De kostenbesparing is aanzienlijk

3. Krast auto wassen zonder water?

Gebruik volgens de voorgeschreven wijze krast absoluut NIET! De producten zijn grondig getest en worden al jaren gebruikt op plaatsen waar water schaars is. Wist u dat wassen op traditionele wijze met een spons of in de wasstraat een waas van oppervlakkige krassen achter laat? Gebruik van de producten van Eco Green Auto Clean zorgt juist voor een beschermlaag waardoor krassen worden voorkomen. Niet overtuigd? Probeer dan maar eens klachten over auto wassen zonder water te vinden op internet, dat zal niet meevallen.

4. Wat moet ik doen als mijn auto onder de modder zit?

In dat geval zal wassen zonder water nog steeds mogelijk zijn, echter zal de overmatige aanwezigheid van vuil zorgen voor versnelde vervuiling van de doeken. In dit geval zullen meer dan drie schone doeken nodig zijn om de auto zonder water te wassen. Desgewenst kunnen dergelijk vervuilde voertuigen eerst worden afgespoeld met water. Gemiddeld vervuilde voertuigen kunnen zonder problemen worden gewassen met de producten van Eco Green Auto Clean Freedom.

5. Kan ik het product voor de lak ook gebruiken om de ramen schoon te maken?

Nee. De polymeren die de lak beschermen en voor glanzende lak zorgen zullen strepen achter laten op ramen. Gebruik voor het streeploos reinigen van de ramen Freedom Window Clean in combinatie met een schone microvezeldoek. Voorkom dus vermenging van de producten in de doeken. Eco Green Auto Clean heeft speciaal ter voorkoming van vermenging verschillende kleuren microvezeldoeken. U kunt deze apart bestellen in de webshop.

6. Wat is Eco Green Auto Clean Freedom Multi Purpose?

Multi Purpose is een mild maar effectief reinigingsmiddel dat is ontworpen voor bestrijding van hardnekkig vuil zoals insecten, hars, vogelpoep en remslijpsel. Dit product kan zowel op lak als op velgen prima worden toegepast.

7. Op welke wijze kan ik wassen zonder water het best uitvoeren?

Voordat u de producten gaat gebruiken adviseren wij u eerst de wasinstructie door te lezen. In deze wasinstructie is een gebruiksaanwijzing per product opgenomen. De juiste toepassing en volgorde maakt auto wassen zonder water bijzonder gemakkelijk en efficiënt. Daarnaast bespaart de juiste volgorde van toepassing u ook tijd.

8. Hoe kan ik de binnenkant het best schoonmaken?

De wasinstructie voor het wassen van de binnenkant is te vinden in de wasinstructie bij de producten ‘Freedom Leather Wax’ en ‘Freedom Carpet Clean’.

9. Kan ik andere doeken gebruiken dan de doeken van Eco Green Auto Clean?

Gebruik van microvezeldoeken is een voorwaarde voor het behalen van het beste resultaat met auto wassen zonder water. De microvezeldoeken van Eco Green Auto Clean zijn niet alleen samengesteld uit zeer zachte stof, maar bevatten ook de meeste steken van de stof per cm2. Onze doeken zijn om deze reden zwaarder dan gemiddeld maar kunnen wel meer vuil en vloeistof opnemen. Het minimale aantal doeken per wasbeurt is dan ook vastgesteld op basis van de kenmerken van de doeken van Eco Green Auto Clean. Andere microvezeldoeken bezitten niet per definitie dezelfde eigenschappen en wij raden dan ook aan alleen de doeken van Eco Green Auto Clean te gebruiken.

10. Is Eco Green Auto Clean schadelijk?

Nee. De producten van Eco Green Auto Clean zijn niet schadelijk voor het milieu en voor de mensen die de producten gebruiken. Gebruik zal geen ademhalingsproblemen, irritatie van de ogen of huiduitslag veroorzaken. De producten zijn juist prima geschikt voor gebruik in gesloten ruimten zoals garages. Dat is juist een sterke eigenschap van onze producten!

11. Hoe vaak moet ik mijn auto wassen zonder water?

Wij raden aan om de auto tenminste één keer in de twee weken te wassen. Regelmatig gebruik van onze producten zal ervoor zorgen dat vuilmoleculen steeds gemakkelijker van het oppervlak kunnen worden verwijderd. Een liefhebber van een schone auto kan dus best regelmatig wassen zonder water.

12. Hoe lang duurt een wasbeurt zonder water?

Afhankelijk van de grootte van het te reinigen voertuig duurt 1 keer wassen zonder water ongeveer 20 tot 30 minuten. Regelmatig gebruik leert de producten en de juiste volgorde van toepassing kennen waardoor de tijd van een wasbeurt verkort zal worden.

13. Auto wassen zonder water werkt lastig in de volle zon, hoe kan dit?

Wanneer de lak van het te wassen voertuig erg heet is verdampt de vloeistof sneller. Het is in dit geval aan te raden om het voertuig in de schaduw te plaatsen. Indien geen schaduwplaats bereikt kan worden dient een microvezeldoek nat gespoten te worden met het gewenste product. Vervolgens dient het voertuig per klein oppervlak behandelt te worden. Schoon wrijven en uitwrijven dienen dan direct na elkaar plaats te vinden. Het verdient de voorkeur om het voertuig in de schaduw te wassen zonder water.

14. Welke volgorde kan ik het best toepassen om de buitenkant te wassen?

De volgorde en juiste toepassing van de producten van Eco Green Auto Clean zijn beschreven in de wasinstructie auto wassen zonder water.

15. Op welke materialen kunnen de producten van Eco Green Auto Clean worden gebruikt?

Lak, verf, glas, chroom, spiegels, rubber, hout, plastic, stof, interieur kunststoffen, vinyl, aluminium, etc.