• aside

Vitens roept op tot bewust watergebruik

  1. Vitens roept op tot bewust watergebruik

Drinkwaterleidingbedrijf Vitens roept op tot bewust watergebruik. Drinken en wassen mag, maar auto wassen of tuin sproeien liever niet. Door het warme weer wordt extra veel water gebruikt.
Vitens vraagt aan al haar 5,6 miljoen klanten in Nederland, bewuster om te gaan met watergebruik en waar mogelijk te beperken.

Het wassen van auto’s vragen zeer grote hoeveelheden water

Activiteiten zoals het sproeien van tuinen, het vullen van zwembadjes, en het wassen van auto’s vragen zeer grote hoeveelheden water. Gevraagd wordt om deze activiteiten te beperken, met name tussen 18.00 en 22.00 ‘s avonds. Wanneer de temperaturen stijgen gaat ook het waterverbruik omhoog. Dinsdag leverde Vitens in totaal 1,2 miljard liter water aan haar klanten, 30 procent meer dan normaal. Niet eerder stroomde er in 1 dag zoveel water uit kranen. Ook op dit moment wordt aanzienlijk meer water verbruikt dan normaal. Vitens verwacht vandaag opnieuw een verbruiksrecord te breken.

Voldoende water maar piekverbruik zorgt voor lagere waterdruk

Door de enorme vraag kan met name in de landelijke gebieden, onder andere door het besproeien van tuinen, de waterdruk tijdens piekmomenten en in de avond aanzienlijk lager zijn dan normaal. In vergelijking tot in stedelijk gebied, legt het drinkwater in buitengebieden een langere weg in de leidingen af voordat het bij de huizen uit de kraan stroomt. Doordat water altijd de snelste uitweg zoekt, stroomt het door de eerste kraan die openstaat het hardst. Mensen die relatief aan het eind van de waterleiding zitten, kunnen daardoor een wat lagere waterdruk ervaren. Er is voldoende water beschikbaar, maar door het verbruik over de dag te spreiden kan iedereen van het water blijven genieten. Vitens is dankbaar voor alle hulp zodat iedereen gedurende de dag over kraanwater met voldoende druk kan blijven beschikken.

Vitens doet al het mogelijke om de druk op peil te houden. Inwoners zelf kunnen hieraan bijdragen door niet-noodzakelijk gebruik van water te beperken. Zo wordt het waterverbruik meer gespreid, wat de kans op drukverschillen en bruin water vermindert.

Bron: http://zuid.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/vitens-bewust-watergebruik-1.5049594

Posted in:
About the Author

EcoGreenAutoClean

Glemz Support heeft sinds 2010 officieel de rechten in handen om de producten van Eco Green Auto Clean te importeren, distribueren en te vertegenwoordigen in Europa. Eco Green Auto Clean maakt het mogelijk om op ecologische wijze uw auto of voertuig zonder gebruik van water te wassen. Makkelijk, milieuvriendelijk en duurzaam. Het resultaat is verbluffend!