• aside

Wat u wél kunt doen om kans op lakbeschadiging te verkleinen

  1. lakbeschadiging insecten eco green auto clean

Veel eigenaren van auto’s vinden het leuk om hun auto te wassen, anderen wassen hun auto niet of zien het zelfs als een noodzakelijk kwaad. Dit artikel is bestemd voor diegenen die balen wanneer uitwerpselen van een vogel op hun auto terecht komen én die het gevaar van lakbeschadiging liever zo snel mogelijk willen aanpakken. Het biedt suggesties om de kans op lakschade te verkleinen of te verhelpen als dat nog mogelijk is.

Lakschade kan snel ontstaan. Oplossing = met regelmaat uw auto wassen.

Dode insecten, vogelpoep en chemische stoffen laten zuren achter die de laklaag van de auto beschadigen. Wanneer dergelijk vuil te lang ongemoeid wordt gelaten ontstaat onherstelbare schade aan de lak. De meeste moderne laklagen op auto’s bestaan uit een dunne basis laag van kleur en een toplaag van blanke lak die glans toevoegt. Deze toplaag van blanke lak heeft het meest te verduren wanneer vuil dat zuren bevat niet tijdig wordt verwijderd.

Intro Pakket - Eco Green Auto Clean - Auto wassen zonder waterSnel handelen is dus belangrijk, maar niet altijd is een voorziening aanwezig waarmee ook daadwerkelijk actie kan worden ondernomen. De wens is er, maar de mogelijkheid om het ‘even snel te doen’ ontbreekt. Is het dan niet handig als in de kofferbak een introductiepakket van Eco Green Auto Clean ligt? Een wasmiddel én een milde reiniger die op ieder gewenst moment in combinatie met zachte microvezel doeken dit probleem kunnen verhelpen.

Het tweewekelijks autowassen is daarnaast niet alleen nuttig voor het uiterlijk van de auto, het zorgt er ook voor dat de restwaarde van de auto op pijl blijft. Een lak die in goede staat verkeert, is het visitekaartje van de auto. Lakbeschadigingen zoals hiervoor beschreven verraden de manier waarop de vorige eigenaar met de auto is omgegaan en leggen daarop, hoe onschuldig ook, de nadruk.

Wat u kunt doen als de lak tóch beschadigd is. Hoe kunt u dan uw auto wassen?

Wanneer na het auto wassen en/of na behandeling van de vervuilde plek toch een lakbeschadiging zichtbaar is, is de blanke laklaag waarschijnlijk aangetast. Een voorbeeld hiervan zijn de talloze kleine vlekken die op de voorbumper/motorkap van een auto zichtbaar zijn en die zijn ontstaan door dode insecten. Het stoffelijk overschot van deze vliegende vrienden is van de lak gewassen, maar de vloeistoffen hebben al kans gezien om hun werk toe doen. Dit verschijnsel is zeker geen uitzondering en een doorn in het oog van menig autobezitter.

Nano Pad & Houder - Eco Green Auto CleanWij testen al enige tijd de nano pad in combinatie met Multi Purpose en wij behalen daarmee uitstekende resultaten. Niet alleen lukt het in nagenoeg alle gevallen om de vlekken van de motorkap en de voorbumper te verwijderen, dit gaat ook nog bijzonder makkelijk. De autobezitters onder ons die regelmatig de wasstraat bezoeken zullen deze hardnekkige vlekken herkennen en moeten daarnaast bekennen dat de wasstraat ze liever laat zitten. De nano pad in combinatie met onze milde reiniger is in staat om met de zachte laag rubber deze vlekken te verwijderen. Toch leuk als de vlekken al als exterieurverfraaiing worden beschouwd.

Last but not least, de laatste stap voor het overspuiten van uw kostbare bezit is het poetsen van de delen die de beschadigingen vertonen. Voornoemde vlekken en kleine swirls (krasjes) in de blanke laklaag kunnen meestal nog worden verwijderd door ze ‘weg’ te poetsen. Dit vergt al weer wat meer kennis over poets pads, machines, laksoorten en schadesoorten. Wij leveren producten voor het auto wassen en wij willen dit goed doen. Goede kwaliteit – en snelheid van de wasbeurt zijn voor ons kerndoelstellingen waarmee wij onze klanten helpen. De producten die wij aanbieden zijn daar dan ook op gericht.

Om het verschil voor onze klanten tussen wassen en poetsen tóch wat te verkleinen bieden wij het poetsmiddel Freedom All-In-One aan. Dit poetsmiddel vervangt de drie-componentenmethode waardoor in één behandeling een poetsbeurt uitgevoerd kan worden. Wij hebben dit middel uitvoerig getest en het werkt uitstekend in combinatie met een fijne (soft) poets pad op een poetsmachine. Wanneer een poetsmachine en/of juiste kennis niet aanwezig is adviseren wij het uit te besteden aan een erkend poetsbedrijf.

 

Posted in:
About the Author

EcoGreenAutoClean

Glemz Support heeft sinds 2010 officieel de rechten in handen om de producten van Eco Green Auto Clean te importeren, distribueren en te vertegenwoordigen in Europa. Eco Green Auto Clean maakt het mogelijk om op ecologische wijze uw auto of voertuig zonder gebruik van water te wassen. Makkelijk, milieuvriendelijk en duurzaam. Het resultaat is verbluffend!